open-navfaktor-logo
search
Izbori 29. oktobra
SDA i NES predstavili Dženana Selimbegovića kao zajedničkog kandidata za načelika Općine Stari Grad
Stranka demokratske akcije (SDA) i Narodni evropski savez (NES) predstavili su danas zajedničkog kandidata za načelnika Općine Stari Grad Dženana Selimbegovića. Prijevremeni izbori bit će održani 29. oktobara. 
13.09.2023. u 19:12
get url
text

VEZANI TEKST - Dženan Selimbegović kandidat SDA za načelnika Starog Grada

Prisutnima se obratio predsjednik Glavnog odbora NES-a i federalni zastupnik Mirza Batalović . On je kazao da su SDA i NES svoje povjerenje dali Selimbegoviću.

- Ključno je odabrati osobu koja je odlučna i dovoljno zrela. Ono što me posebno raduje je što je Selimbegović odmah prihvatio kandidaturu. Prihvatio je jer to želi istinski raditi, a ne zarad nekog stranačkog potkusurivanja i pozicija- kazao je Batalović.

Dodao je da smatra da je pogrešno nekoga kandidovati radi unutarstranačkih previranja, kao i da je Selimbegović dokazani patriota, nije potrošen u političkom smislu i ima integritet.

Predsjednik Povjereništva SDA Stari Grad i delegat u Domu naroda FBiH Haris Zahiragić rekao je da se SDA neće baviti komentarisanjem dosadašnjeg načelnika te općine Ibrahima Hadžibajrića, smatrajući to, kako je istakao, elementarnom kulturom.

Rekao je da u Starom Gradu vlada atmosfera straha.

- Zašto Dženan Selimbegović? Krenuli smo u ovaj izborni process veoma ozbiljno. Analizirali smo mišljenje svakog stanovnika svake mahale i mjesne zajednice Starog Grada. Rezultati su pokazali da ne žele kandidata starijeg od 50 i ne mlađeg od 40 godinate da ne žele ista politička lica. To je bio težak zadatak. Rekli su i da  žele čovjeka koji može garantovati sigurnost u slučaju najgorih scenarija. Komunikacijom sa bazom i uglednim ljudima iskristalisalo se ime Dženana Selimbegovića, čovjeka sa perfektnom pravnom karijerom, profesionalnim integritetom i čistim obrazom- rekao je Zahiragić.

Dodao je da je Selimbegović sa 18 godina pristupio Armiji RBiH.

- Bio je dobar borac. Njegova kandidatura nama imponuje. Kada je u pitanu politička situacija, posljednjih par mjeseci svjedočili smo da je politički položaj bošnjačkog naroda prodan, prodali su san o građanskoj državi u Neumu, prihvatili su nametnuta Schmidtova rješenja, prihvatili su suspenziju prava bošnjačkog naroda. Želim im poručiti, draga gospodo, Stari grad nije na prodaju - kazao je, između ostalog, Zahiragić.

Na press-konferenciji se obratio i Dženan Selimbegović koji se zahvalio strankama NES i SDA na ukazanoj podršci.

VEZANI TEKST - Irfan Čengić predstavio program za Stari Grad

- Kandidaturu sam prihvatio zato što smatram da je to moja lična, građanska, profesionalna i patriotska dužnost, naročito u ovim kompleksnim političkim okolnostima. Fokus mog inetersovanja bit će na planovima i programima kojima ću unaprijediti život građana Starog Grada. Obećavam, ukoliko dobijem vašu podršku, ja ću biti načelnik svih građana Starog Grada - rekao je Selimbegović.
 
Dodao je da će iskorijeniti strah među starogradskim privrednicima i općinskom administracijom.

- Posebno želim obećati građanima Starog Grada da ćemo dati sve od sebe da u ovom vremenu krize morala i napada na porodicu od Starog Grada učinimo oazu porodičnih vrijednosti - ističe Selimbegović.

Naveo je da stručnjaci rade na izradi petogodišnjeg plana kojeg će početkom kampanje predstaviti građanima.

- Opet ćemo se ovdje vidjeti za godinu dana, zato ćemo građanima ponuditi ciljeve za pet godina i mogu obećati da će ciljevi biti čiste sve ulice Starog Grada od smeća i snijega, redovne javne linije prijevoza i park za svako dijete, za svu djecu u svakoj mjesnoj zajednici. Od javnih parkinga se uprihoduje između tri i četiri miliona godišnje, a to nisu trenutno prihodi općinskog budžeta - poručio je Selimbegović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.