open-navfaktor-logo
search
Zabrinjavajuća šutnja
SDA: Krajnje je vrijeme da se Dodik zaustavi, nesposobnost "Trojke" da mu se suprotstavi postaje opasna po državu
Najava Milorada Dodika da će u Narodnoj skupštini RS-a usvojiti zakon kojim oduzima nadležnost Centralnoj izbornoj Komisiji BiH na području ovog entiteta, novi je nasrtaj na ustavno-pravi poredak Bosne i Hercegovine, saopćeno je danas iz Stranke demokratske akcije (SDA).
04.01.2024. u 13:37
get url
text

Kako ističu iz SDA, kontinuirani napadi na državu i njene nadležnosti, a posebno udar na Ustavni sud Bosne i Hercegovine, Dodikov su pokušaj puzajuće secesije.

- Tome se konačno mora stati u kraj. Ne postoji više nijedno opravdanje za popustljivost Vijeća za implementaciju mira (PIC) i Ureda visokog predstavnika (OHR).

Nije nikakav alibi međunarodnim zvaničnicima to da će Dodik izazvati probleme ukoliko se ne udovolji njegovoj ucjenjivačkoj "balvan" politici. Problemi će biti mnogo veći ukoliko Dodik ne bude zaustavljen u urušavanju Dejtonskog mirovnog sporazuma. Toga moraju biti svjesni svi.

Zabrinjavajuća je šutnja međunarodnih zvaničnika, ali i stranaka "Trojke", čija nesposobnost da se suprotstavi Dodikovoj politici postaje opasna po državu - naveli su iz SDA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.