open-navfaktor-logo
search
"Frankenštajn koalicija"
SDA KS: Raspad "Trojke" je nezaustavljiv
Frankenštajnska koalicija koju su sastavili stranci, a kojom su prethodnih godina stvarani preduslovi za kršenje ustavnog poretka i instaliranje marionetskog režima u FBiH, raspada se nezaustavljivo, saopćio je danas Kantonalni odbor SDA Sarajevo nakon što je danas prekinuta sjednica Skupštine KS.
14.11.2023. u 18:07
get url
text

VEZANI TEKST - Pali izvještaji javnih preduzeća u Skupštini KS, NiP se podijelio zbog ZOI-a 84: Čampara za, Okerić suzdržan

- Međustranačke sukobe i podmetačine, "Trojka" je s nivoa općinskih vijeća donijela i u Skupštinu Kantona Sarajevo, što potvrđuje prekid današnje sjednice. Jasno je da dio vladajuće strukture odbija služiti privatnim interesima, nauštrb kapitalnih projekata u KS - navode iz sarajevske SDA.

Dodaju da "nakon što su akteri famoznog 'Sarajevskog dogovora' potrčali za foteljama i privilegijama viših nivoa vlasti, njihove frakcije potpuno su paralizovale dvije sarajevske općine, donijele neustavne zakone i proizvele brojne afere".

- Trojka je Skupštinu KS pretvorila u "pačju školu", u kojoj predsjedavajući Skupštine budžetski novac raspoređuje udruženjima bliskim njegovoj stranci.

Takvu koaliciju ne može zakrpiti ni igrokaz u kojem premijer da ostavku, a onda bude mandatar za novi sastav Vlade, u kojoj je on ponovo premijer. Takva vlast i treba da se raspadne, jer predstavlja opasnost za ovdašnji politički sistem i budućnost Bosne i Hercegovine.

Ta vlast, utemeljena na ideologiji populizma, lažnoj pravdi, neprovedenoj depolitizaciji javnih preduzeća i prividnoj brizi za običnog čovjeka, uspješna je samo na društvenim mrežama.

Umjesto građanima, ta vlast dobro je donijela samo predsjednicima tri stranke, koji su zasjeli u dvije državne i jednu entitetsku fotelju - zaključuju u saopćenju iz SDA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.