open-navfaktor-logo
search
Traže ostavku
SDA: Magoda uništava ugled Bjelašnice, jer mu partijski šef preferira Jahorinu
Da se Magoda bavio svojim poslom, a ne politikantstvom u svrhe PR-a Fortine vlade, ne bi mu se desila ova sramota, tvrde iz SDA
29.12.2019. u 09:07
get url
text

Činjenica da je u jeku sezone zatvoreno skijalište na Bjelašnici, zbog tehničke nepripremljenosti, pokazuje svu nesposobnost menadžmenta ZOI' 84 na čelu sa NIP-ovim direktorom Kenanom Magodom, saopćili su iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

-Da se Magoda bavio svojim poslom, a ne politikantstvom u svrhe PR-a Fortine vlade, ne bi mu se desila ova sramota, kojom je narušio ugled Bjelašnice, te u potpunosti uništio svoj profesionalni kredibilitet. Kakav je to upravnik skijališta, koji nije u stanju osigurati ni da mu liftovi i ski staza funkcionišu?! Postoji osnova i za sumnju da kadrovi NIP-a namjerno ruše ugled skijališta na Bjelašnici, jer je njihov partijski šef Elmedin Konaković otvoreno promovirao skijališta na Jahorini, iz samo njemu znanih privatno-poslovnih interesa - ističu iz KO SDA.

Pozivaju direktora ZOI' 84 Magodu da preuzme odgovornost za sramotu Bjelašnici koju je pričinio i odmah podnese ostavku, a ukoliko to ne učini, kako navode, bit će zasluženo smijenjen, kao što je smijenjen i njegov partijski šef.

-A o malverzacijama unutar ZOI' 84 koje NIP provodi za račun ski centara u entitetu RS treba  da se bave pravosudni organi - dodali su.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.