open-navfaktor-logo
search
Pravilna provedba
SDA Mostar bira organe: Uočene nepravilnosti u vođenju izbornog procesa
Stranka demokratske akcije Mostar informisala je javnost u vezi s provedbom izbornog procesa u Gradskoj organizaciji SDA Mostar.
20.02.2024. u 17:19
get url
text

- S obzirom na značaj demokratskih procesa koji se provode u Gradskoj organizaciji SDA Mostar i potrebu za valjanim informisanjem članstva GO SDA Mostar u vezi s izbornim procesom za organe Gradske organizacije Stranke demokratske akcije u Mostaru obavještavamo cijenjeno članstvo o istom.

Izborni proces na nivou ogranaka gradskih područja (OGP) je finaliziran. Trenutno je započet i u toku izborni proces za organe GO SDA Mostar.

Zbog uočenih nepravilnosti u vođenju izbornog procesa i nepoštivanju odredbi Statuta SDA i utvrđenih Pravila izbornog postupka u Stranci demokratske akcije od pojedinih ogranaka gradskih područja, Izborna komisija GO SDA Mostar koja je nadležna i odgovorna za pravilnu provedbu izbornog procesa na nivou GO SDA Mostar je zatražila od ogranaka gradskih područja da izvrše dopune prijedloga za izbor u organe GO SDA u skladu sa Statutom SDA i Pravilima izbornog postupka u SDA - navedeno je, između ostalog, na Facebook stranici SDA Mostar.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.