open-navfaktor-logo
search
Reakcija
SDA: Na Vučićeve i Dodikove 100 puta ponovljene laži, 101 put se mora reći istina
Nervozni Vučić se vratio na fabričke postavke iz vremena kada je boravio na ratištima oko Sarajeva, kada je izgovarao prijetnje "sto za jednoga" i kada je po Beogradu lijepio plakate podrške ratnom zločincu Ratku Mladiću
AUTOR: Autor: Faktor
16.04.2024. u 16:29
get url
text
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, držeći se teza Dobrice Ćosića o tome da je "laž srpski državni inetres", boraveći u Mostaru ponovo je negirao genocid u Srebrenici i lagao o međunarodnoj presudi protiv Srbije, saopćeno je iz SDA.
- Tvrdnjom da je "pred Međunarodnim sudom pravde utvrđeno da Srbija ni na koji način nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici", nervozni Vučić se vratio na fabričke postavke iz vremena kada je boravio na ratištima oko Sarajeva, kada je izgovarao prijetnje "sto za jednoga" i kada je po Beogradu lijepio plakate podrške ratnom zločincu Ratku Mladiću - navedeno je u saopćenju.
Istaknuto je da, koliko god se Vučić trudio da lažima negira i vlastitu ulogu i ulogu države na čijem je trenutno čelu, istina će zauvijek ostati zapisana.
- A ona glasi: Međunarodni sud pravde u Hagu je Srbiju proglasio odgovornom za nesprečavanje genocida u Srebrenici, čime je postala prva i jedina država na svijetu za koju je sudski utvrđeno da je prekršila Kоnvеnciјu о sprеčavanju i kažnjavanju zlоčina gеnоcida.
Vučiću neće pomoći ni negiranje presuda Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugosloviju, pred kojim je za genocid, druge ratne zločine i udruženi zločinački poduhvat osuđen kompletan srpski politički i vojni vrh - dodaje se u saopćenju SDA.
Naglašeno je da je upravo zbog negiranja genocida i činjenica utvrđenih pred međunarodnim sudovima, slavljenja ratnih zločinaca, te pokušaja historijskog revizionizma, koje sistematski provode državni vrh Srbije i čelnici bh. entiteta RS, neophodno usvojiti Rezoluciju Ujedinjenih nacija o genocidu u Srebrenici, ali je neophodno i svakodnevno reagirati na izgovorene laži.
- Na Vučićeve i Dodikove 100 puta ponovljene laži, 101 put se mora ponoviti istina - zaključeno je u saopćenju.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.