open-navfaktor-logo
search
Reakcija
SDA: Nedopustivi napadi na Begiju Smajić u NSRS-u zbog izrečene istine
SDA osuđuje i smatra nedopustivim harangu koju je kompletna politička scena u RS-u pokrenula protiv zastupnice u Narodnoj skupštini entiteta RS Begije Smajić.
11.02.2022. u 15:09
get url
text

VEZANI TEKST - Smajić u NSRS-u: Vojska RS-a je presuđena za genocid; srpski zastupnici: Povucite riječ, vi nas mrzite

- Očigledno je riječ o pokušaju da se svi, pa i porodice žrtava genocida, ušutkaju i da im se zabrani iznošenje pravosudno utvrđene istine. Aktuelna politika u entitetu RS, koju predvodi SNSD, željela bi zabraniti da se o genocidu uopće govori. To se nikad neće desiti - saopćili su iz SDA.

Izjava zastupnice Smajić da je Vojska RS osuđena za genocid ima, kako ističu, utemeljenje u presudi Međunarodnog suda pravda i presudama Haškog krivičnog tribunala.

- Napadi koji se trenutno vrše na zastupnicu Smajić imaju posebnu težinu ako imamo u vidu da su članovi njene porodice žrtve genocida počinjene od pripadnika Vojske RS-a. Zastupnica Smajić je vrlo jasno istaknula da se srpski narod ne može proglašavati genocidnim. Međutim, bjelodano je da namjera onih koji vode kampanju protiv nje nije da štite srpski narod, jer on nije ni napadnut, već da štite presuđene zločince - zaključili su iz SDA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.