open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
SDA: Odluka Fudbalskog savezava donesena pod ruskim političkim utjecajem mora biti poništena
Odluka Komiteta za hitnost Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine o odigravanju prijateljske utakmice Bosna i Hercegovina – Rusija očigledno je donijeta pod političkim utjecajem proruskih političkih aktera u Bosni i Hercegovini, smatraju u Stranci demokratske akcije. 
10.09.2022. u 11:12
get url
text
Stranka demokratske akcije
Stranka demokratske akcije

U saopćenju za javnost ističu da se politika ne treba miješati u rad FSBiH, ali da se ni Savez ne bi smio baviti politikom, te da odluka o igranju utakmice protiv Rusije nije sportska, već isključivo politička. 

- Uzimajući u obzir kontekst ruske agresije na Ukrajinu, evidentno je da je politička namjera, koja stoji iza ove odluke, da se nanese šteta ne samo ugledu FSBiH, našoj reprezentaciji, već i ukupnom ugledu države Bosne i Hercegovine. To se ne smije dopustiti. SDA očekuje da organi FSBiH ponište odluku o odigravanju utakmice protiv Rusije - navodi se u saopćenju SDA. 

Pozvali su sportiste, sportske radnike, ali i cjelokupnu javnost da izvrše pritisak na rukovodstvo FSBiH kako bi odluka bila poništena, a funckioneri koji se umjesto sportom bave politikom uklonjeni iz rukovodstva Saveza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.