open-navfaktor-logo
search
Obračun sa patriotama
SDA: Produžetak pritvora Mehmedagiću je nova potvrda pristrasnosti i političkog utjecaja na bh. pravosuđe
Odluka Suda Bosne i Hercegovine da produži mjere pritvora bivšem direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Bosne i Hercegovine Osmanu Mehmedagiću potvrđuje da bosanskohercegovačko pravosuđe radi po nalozima politike, a ne na osnovu zakona i dokaza, saopćila je SDA.
17.01.2024. u 20:14
get url
text

- Pravosuđe koje kontinuirano zatvara oči na rušenje ustavnopravnog poretka Bosne i Hercegovine i kukavički se povlači pred negatorima genocida i kršiteljima zakona, iživljava se nad patriotama koji su branili državu Bosnu i Hercegovinu od agresije, gradili njene institucije i štitili ih u postratnom periodu - naveli su iz SDA.

Kako dodaju, dok se po drugi put određuje pritvor Mehmedagiću da bi se opravdalo hapšenje izvršeno bez valjanih dokaza, isto to pravosuđe omogućava bijeg optuženim i osuđenim ratnim zločincima, odbija procesuirati funkcionere koji ruše Ustav, ne poštuju odluke Ustavnog suda BiH, krše zakone i pri tome prijete onima koji brane državu politički montiranim procesima.

VEZANI TEKST - Djelimično uvažen zahtjev: Debevec i Mehmedagić ostaju još mjesec u pritvoru

- Da je ovakvo pravosuđe samo batina u rukama secesionističkih politika dokazuje i prijetnja predsjednika Narodne skupštine RS-a Nenada Stevandića da će Ramiz Salkić "završiti kao Mehmedagić i Debevec". Potpuno je jasno da je Mehmedagić kao direktor OSA-e godinama bio trn u oku sljedbenika politike UZP-a, što i sami potvrđuju svojim izjavama, te da je novi proces koji je pokrenut protiv njega samo nastavak obračuna sa bosanskohercegovačkim patriotama koji su dokazali sposobnost i spremnost da brane Bosnu i Hercegovinu. Bh. pravosuđe mora biti reformisano i ne smije biti u službi bilo kojih politika ili pojedinaca, što je danas očigledno slučaj - zaključuju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.