open-navfaktor-logo
search
Kantonalni odbor
SDA Sarajevo: Davanje 90.000 KM NiP-ovom Okeriću je bahato i štetno po građane
Povećavanjem iznosa novca kojeg će predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, Elvedin Okerić iz Naroda i Pravde, podijeliti pojedincima i neprofitnim organizacijama je vlast u Kantonu Sarajevo, uprkos trajnoj potrebi da dijeli moralne lekcije drugima, pokazala potpuni izostanak osjećaja za potrebe građana i aktuelnu situaciju izazvanu pandemijom koronavirusa, stoji u saopćenju Kantonalnog odbora SDA Sarajevo. 
03.02.2021. u 21:26
get url
text

- U okolnostima u kojima je usvojeni Budžet Kantona Sarajevo umanjen za 160 miliona KM i u kojima je uskraćena podrška za neke od najosnovnijih potreba građana, povećanje novca kojeg će prema vlastitom nahođenju pojedincima i organizacijama dijeliti predsjedavajući Skupštine, i to za čak 90.000 KM, je neodgovorno, bahato i veoma štetno po građane. 

U Budžetu za 2021. godinu, kojeg je predložila i usvojila vlast u Kantonu Sarajevo, nije bilo mjesta za nabavku opreme za KCUS, rješavanje stambenog pitanja mladih, finansiranje institucija kulture, te niz drugih potreba, ali jeste za više novca namijenjenog predsjedavajućem Skupštine ili za putne troškove premijera Edina Forte. 

Iako smo od predstavnika vladajuće većine navikli da novac građana dijele svojim stranačkim kolegama, prijateljima, poznanicima i političkim mentorima, poput poklanjanja 60.000 KM BANU-u Muamera Zukorlića, zaista nismo očekivali da će istu praksu nastaviti tokom pandemije koronavirusa, kada je taj novac građanima potrebniji više nego ikad - zaključuju u saopćenju. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.