open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
SDA Sarajevo o padu UNSA na svjetskoj listi: Rezultat Vlade kojom "lideriše" čovjek čiju diplomu provjerava inspekcija
Strateška briga o nauci i visokom obrazovanju, te "društvo znanja" koje gradi premijer Forto i njegovi ministri, već daju "rezultate". Kada učinak Vlade Kantona Sarajevo ne mjere "Trojkini" propagandisti i hvalisavci, već nezavisna i objektivna Webometricsova rang-lista, priča o "najboljoj Vladi ikada" potpada pod kategoriju crni humor, saopćeno je iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo. 
09.08.2022. u 09:12
get url
text

- Univerzitet u Sarajevu u protekle dvije godine pao je za 218 mjesta na najvećoj akademskoj rang listi visokoškolskih ustanova iz cijelog svijeta. To je stvarni rezultat i mjerljiv doprinos Vlade kojom "lideriše" čovjek čiju diplomu ovih dana provjerava kantonalna inspekcija. Pad UNSA na listi najboljih fakulteta posljedica je rada Vlade u kojoj profesori sporta vode resore privrede, kulture i boračke zaštite, a mutne poslove s tajnim ugovorima i milionskim iznosima, sklapa ministar koji je diplomu donio sa Sokoca.

Kada bi Webometrics procjenjivao dosadašnje "Trojkine" afere, utrostručenost javnog duga u Kantonu Sarajevo, nezakonite javne nabavke, te slom komunalne privrede, Fortina vlada našla bi se među Angolom, Čadom ili Venecuelom. Tamo pripadaju nesposobne, rastrošne i netransparentne hunte, kakva je trenutna vlast u Kantonu Sarajevo - navodi se u saopćenju Kantonalnog odbora SDA Sarajevo. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.