open-navfaktor-logo
search
Kantonalni odbor
SDA Sarajevo poziva Hadžiahmetovića da podnese ostavku iz profesionalnih i moralnih razloga
Kantonalni odbor SDA Sarajevo pozvao je danas Envera Hadžiahmetovića da iz profesionalnih i moralnih razloga podnese ostavku na mjestu ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.
18.11.2021. u 17:43
get url
text

- Stanje u komunalnoj privredi koja je u svim oblastima pred slomom, neadekvatna priprema za kišnu sezonu - od planiranih 6 miliona KM za sanaciju riječnih korita nije izvršena niti jedna marka, neadekvatna reakcija na poplave, nerad u resoru urbanizma i zaštite okoliša, izostanak implementacije ijedne mjere za smanjenje zagađenja u KS dovoljni su razlozi da ministar Hadžiahmetović podnese ostavku iz profesionalnih razloga. 

Međutim, činjenica da ne uživa povjerenje kolega u Vladi KS koja je umjesto njega, koji je po Zakonu komadant CZ, imenovala ministra privrede na tu funkciju, ali i činjenica da ne uživa povjerenje parlamentarne većine koja je jučer oborila izvještaj o radu VIK-a za 2020. godinu kada je on bio direktor, dovoljni su razlozi da iz moralnih razloga podnese ostavku.

Ukoliko Hadžiahmetović podnese ostavku pokazat će da je ozbiljan čovjek koji je uvidio da u ovakvim političkim okolnostima nije znao ili nije mogao bolje raditi, a ukoliko uprkos svemu ostane ministar ostat će upamćen kao najgori resorni ministar u historiji Kantona Sarajevo, koji nije imao podršku ni povjerenje čak ni onih ljudi koji su ga imenovali na tu funkciju - stoji u saopćenju Kantonalnog odbora SDA Sarajevo. 

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo zastupnici većine SDP-a, Naše stranke i Naroda i pravde čiji je Hadžiahmetović član nisu izglasali izvještaj za vrijeme kada je bio direktor Vodovoda i kanalizacije Sarajevo.

Danas su i pojedini zastupnici, ali i članovi ministrove stranke - Narod i pravda, tvrdili da je Hadžiahmetović podnio ostavku. Kao razlog navodili su neslaganja unutar Naroda i pravde. Nakon toga, Hadžiahmetović je za Faktor poručio da ipak nije podnio ostavku. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.