open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
SDA Sarajevo: Skupština KS u rangu noćnih rijaliti-šou programa
Elvedin Okerić, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, svojim neznanjem i nesposobnošću, maratonskim sjednicama s desecima tačaka dnevnog reda, neprestanim kršenjem Poslovnika i zaobilaženjem propisanih procedura, doveo je Skupštinu Kantona Sarajevo u rang noćnih rijaliti-šou programa, namijenjenih publici s niskih zahtjevima.
05.10.2023. u 14:32
get url
text

Saopćeno je ovo danas iz Kantonalne organizacije SDA Sarajevo. 

- Nakon godinu dana prenemaganja, različitih političkih vratolomija kojima je spašavala većinu, baveći se političkom korupcijom i stranačkim prelijetanjem, Skupština KS usvojila je Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu, koji je višestruko sporan - navode iz SDA.

Dodaju da će "usvojeni Prijedlog pomoći nastavku pljačkanja javne imovine i dobara koja pripadaju građanima KS, s nesagledivim finansijskim posljedicama".

To je zakon namijenjen pojedincima, bogatim privatnicima, njihovim političkim strukturama i strancima - navode iz SDA.

Dodaju i kako se "Trojkin virus banaliziranja i razgradnje parlamentarne kulture i predstavničke demokratije, uspješno iz Sarajeva prenosi na više nivoe vlasti"

- Predstavnička tijela u kojima "Trojka" ima većinu, sve više podsjećaju na scene iz bivših sovjetskih republika, u kojima zastupnici, nakon što nejednako raspodjele politički plijen, jedni druge pljuju, šamaraju i tuku - zaključuju iz SDA KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.