open-navfaktor-logo
search
Oštra kritika
SDA: Škrijelj je privjesak Konakovićevog režima u KS, BiH će po prvi put imati šefa diplomatije koji je "studirao unazad"
Rifat Škrijelj, rektor najstarije obrazovne ustanove u Bosni i Hercegovini, ostat će upamćen kao politički privjesak Elmedina Konakovića, njegov lični advokat i zaštitnik, kažu iz Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Sarajevo.
19.01.2023. u 15:35
get url
text

- On je nakon izvještaja Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, kojim su utvrđene brojne nepravilnosti u vezi s načinom studiranja svog šefa, odbio provesti istragu i poništiti njegovu nezakonitu diplomu. Ali to ga ne sprječava da mjesecima poslije istrajava u poigravanju narušenim imidžom Univerziteta u Sarajevu, provodeći politički motivirane kampanje čija funkcija je dimna zavjesa.

Jer, kada bude srušen Konakovićev režim koji je uspostavio čvrstu spregu kantonalne vlasti i dijela akademske zajednice, koju javno sramoti Škrijelj, postat će jasno da je Konaković svoju višegodišnju hajku o diplomama zvaničnika SDA, koristio da prikrije najveću laž svoje nazovi "političke karijere", predstavljajući se za ono što nikada nije mogao da ima: stručnost i kompetentnost.

Bosna i Hercegovina je od nezavisnosti pa do danas imala deset ministara vanjskih poslova, među kojima je bio i ministar koji je nakon završetka mandata procesuiran u Haškom tribunalu i osuđen za ratni zločin. Ali valja znati da na tu važnu državničku poziciju nikada nije stupio neko čija biografija je prazna poput Konakovićeve. Ukoliko isposluje svoje državničko uhljebljenje, on će biti prvi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine koji je studirao unazad. To je stručnost i kompetentnost kakvu ovoj zemlji i njenim ljudima žele Konaković i njegovi mentori - saopćili su iz KO SDA Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.