open-navfaktor-logo
search
Vjerske slobode
SDA Stolac: Džamija u Rabranima je civilizacijski ispit za lokalnu vlast u Neumu
Povodom najnovijih dešavanja vezanih za Tucakovića džamiju u Rabranima, Općina Neum, Općinski odbor Stranke demokratske akcije Stolac pozvao je nadležne organe na čelu sa općinskim načelnikom Neuma da riješe sporna pitanja u skladu sa evropskim vrijednostima i od modernog svijeta općeprihvaćenim civilizacijskim normama.
16.02.2023. u 13:18
get url
text

VEZANI TEKST - Općina Neum zapečatila džamiju u Rabranima, prisiljavaju muslimane da iduću džumu klanjaju na livadi!

- Vjerska prava i slobode su zagarantovane mnogim evropskim konvencijama i držimo da je u najmanju ruku neprimjereno ponašanje općinske administracije koja se trudi zaustaviti minimalne građevinske zahvate na Tucakovića džamiji u Rabranima.

Dajemo punu podršku Islamskoj zajednici na čelu sa muftijom mr. Salem ef. Dedovićem u procesu iznalaženja rješenja za potrebe džematlija koji žive u neumskoj općini i imaju potrebe za uslovnim vjerskim objektom, a što je minimum za slobodno konzumiranje vjerskih prava.

Smatramo da je ovo jedna vrsta civilizacijskog ispita za predstavnike lokalne vlasti Općine Neum i vjerujemo da će isti ovaj civilizacijski ispit uspješno položiti - saopćili su iz OO SDA Stolac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.