open-navfaktor-logo
search
Puna podrška policiji
SDA: Svi migranti koji učestvuju u krivičnim djelima i incidentima moraju biti procesuirani i deportirani
SDA daje punu podršku svim policijskim i sigurnosnim agencijama u Bosni i Hercegovini da bez odlaganja i odlučno poduzmu sve potrebne mjere i iskoriste sve kapacitete u uspostavljanju javnog reda i mira u migrantskim centrima.
21.01.2021. u 13:40
get url
text

- Incident poput onog koji se sinoć dogodio u migrantskom centru u Blažuju, napad na policijske službenike, kao i oštećenje imovine i službenih sredstava, te nasrtaji na građane BiH i ugrožavanje njihovih života i imovine, ne smiju proći bez sankcije. Svi migranti koji učestvuju u krivičnim djelima i incidentima, moraju biti najstrožije procesuirani i deportirani iz BiH - naveli su iz SDA.

SDA traži od svih nadležnih institucija, posebno od Vijeća ministara, da odlučnije rješava probleme prouzrokovane migrantskom krizom. Od svih političkih aktera na državnom nivou traže da se konačno donesu odluke kojima bi se pomoglo Ministarstvu sigurnosti i  teret migrantske krize rasporedio na cijelu teritoriju BiH, a ne samo na dva kantona i područja na kojima su Bošnjaci većina. 

- Od institucija Evropske unije tražimo da Bosni i Hercegovini pruži intenzivniju i konkretniju podršku, ne samo u humanitarnom, nego i u sigurnosnom i političkom aspektu migrantske krize, jer je očigledno da se ta kriza namjernim stvaranjem pritiska na Bošnjake želi upotrijebiti za druge ciljeve - zaključuju u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.