open-navfaktor-logo
search
Klub zastupnika
SDA: Tadić mora podnijeti ostavku jer je prevarila državu
Činjenica da je glavna tužiteljica BiH Gordana Tadić putem fiktivnih ugovora naplaćivala naknade od države za stanovanje, što potvrđuje dokumentacija objavljena u medijima, predstavlja prvorazredni skandal, saopćeno je iz Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.
17.08.2020. u 19:44
get url
text

Kako se navodi, spremnost glavne tužiteljice da krši zakone i propise radi sticanja novčane koristi je nezamisliva stvar u svakoj pravnoj državi.

- Ne može vladavinu zakona u Bosni i Hercegovini graditi tužiteljica, koja je potvrdila da je u svojim aktivnostima vođena politički i etnički selektivnim kriterijima, a sada je pokazala da je spremna čak i na očigledne prevare u svrhu sticanja finansijske koristi - ističu iz Kluba SDA.

U svim državama, sa uređenim pravosudnim sistemom, objava ovako diskreditirajuće dokumentacije, navodi se, izazvala bi automatsku ostavku glavne tužiteljice.

- U slučaju Gordane Tadić će to očigledno morati učiniti nadležne institucije, te očekujemo da podhitno bude  pokrenuta procedura koja će rezultirati njenom smjenom - zaključuje se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.