open-navfaktor-logo
search
Kantonalni odbor
SDA TK: Kakvu poruku šalje Jasmin Imamović u maniru "socijaldemokrate iz Laktaša"
Kantonalni odbor SDA Tuzlanskog kantona osuđuje direktne prijetnje dr. Zijahu Rifatbegoviću, vijećniku u Gradskom vijeću Tuzla, a koje je s govornice Vijeća danas uputio gradnonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.
30.09.2021. u 21:54
get url
text

- "Mi ćemo se doktore s vama pozabaviti" izgovorena je prijetnja kojom bi se hitno trebali pozabaviti organi nadležni za sigurnost građana, posebno jer je izgovorena od visokopozicioniranog političara i dužnosnika koji kroz centre moći kojima upravlja svoje prijetnje nažalost može i obistiniti.

Od gradonačelnika Imamovića i njegove partije kojom, kao i kantonalnom vlašću zajedno sa starim političkim partnerom iz Banovića upravlja iz sjene, tražimo odgovore na pitanja:

- Ko ste to "vi", koji imate moć da se možete pozabaviti uglednim ljekarom, profesorom i vijećnikom? Da li kad kažete "mi", mislite na neku organizaciju ili skupinu od koje vijećnici neistomišljenici i drugi građani koji vam se odluče suprostaviti trebaju strahovati?

- Šta znači to da će te se s nekim "pozabaviti"? Da li to znači fizički napad ili nešto još monstruoznije, monitirani proces ili diskreditaciju?

- Kakvu poruku šaljete građanima svojim prijetnjama u maniru "socijaldemokrate iz Laktaša" i da li političku scenu u Tuzli pretvarate u onakvu kakvu pod palicom "socijaldemokrate iz Laktaša" nažalost gledamo u manjem bh. entitetu?

Kantonalni odbor SDA Tuzlanskog kantona očekuje da se od od prijetnji izrečenih sa govornice jednog gradskog vijeća, ogradi i da ih osudi rukvodstvo Gradskog vijeća Tuzla, KO i GO SDP BiH Tuzla, kao i partije/stranke i pojedinci koji zajedno sa SDP-om čine većinu u GV Tuzla i vlast u tom gradu, navodi se u saopćenju KO SDA TK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.