open-navfaktor-logo
search
Neuvjerljiva objašnjenja
SDA: "Trojka" je dužna da objavi tajni snimak iz Laktaša, javnost mora znati šta su dogovorili s Dodikom i Čovićem
Predsjednici stranaka "Trojke" dužni su da javnosti predoče snimak ili stenogram sa sastanka u Laktašima, na kojem su sa Dodikom i Čovićem očigledno postigli dogovor štetan po interese države Bosne i Hercegovine, saopćila je SDA.
06.02.2024. u 14:17
get url
text

- Postojanje dogovora u Laktašima potvrđuje se i početkom njegove realizacije kroz zajedničko odbijanje "Trojke", SNSD-a i HDZ-a da u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine po hitnoj proceduri podrže izmjene Izbornog zakona koji se odnose na fer i poštene izbore.

Nakon burnih reakcija javnosti i dijela međunarodne zajednice, iz "Trojke" stižu neuvjerljiva objašnjenja kako ništa nije dogovoreno, a nižerangirani funkcioneri ove političke grupacije se posipaju pepelom tvrdeći da na sastanak nije trebalo ni ići. Iz "Trojke" očigledno pokušavaju neuvjerljivim javnim istupima ublažiti štetu koju su proizveli - saopćili su iz SDA i dodali: 

- Istovremeno, Dodik ih javno ucjenjuje prijetnjama da će objaviti snimak, a Čović ih u istom tonu podsjeća da ih je on uveo u vlast. Javnost u Bosni i Hercegovini ima pravo znati šta se tačno desilo u Laktašima, i na šta je "Trojka" sve pristala. To se naročito odnosi na po državu opasne detalje dogovora o Ustavnom sudu BiH i CIK po mjeri Dodika i Čovića, te Izbornom zakonu po mjeri HDZ-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.