open-navfaktor-logo
search
Lokalni izbori
SDA u Zvorniku ostvarila izvanredan rezultat: Očekujemo poziciju predsjedavajućeg Skupštine
Da je Stranka demokratske akcije (SDA) napravila izvanredan rezultat i u manjem bh. entitetu govori i rezultat na proteklim izborima GO SDA Zvornik.
18.11.2020. u 19:07
get url
text

Iako još uvijek preliminarni rezultati, SDA će u Zvorniku imati sigurna tri odbornika u Skupštini Grada Zvornika, a očekuje se prolazak i četvrtog.

- Možemo slobodno reći da smo na svim biračkim mjestima odnijeli pobjedu kada su u pitanju probosanske stranke koje predstavljaju povratnike. Do sada je to oko 3.000 glasova, očekujemo puno više u konačnici. Naravno, SDA je ključni politički subjekt koji kontinuirano ima odbornike u Skupštini. Pored prisustva koronavirusa, koji nam je otežao izlaznost glasača, stranka bilježi porast broja glasača koji su povjerenje dali SDA-u. Ponosno ćemo pradstavljati povratnike i biti njihov glas - kazao je predsjednik GO SDA Zvornik Mensur Selimović.

Ističu da su lokalni izbori pokazali snagu SDA i da jedino predstavnici ove stranke zastupaju njihove interese i rješavaju najznačajnija pitanja koja se tiču povratnika.

Cilj izabranih zastupnika je imati predsjednika Skupštine i poziciju s koje će moći rješavati najznačajnije projekte koji će značiti poboljšanje kvaliteta života povratnika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.