open-navfaktor-logo
search
Potrebna promjena
SDA USK o podršci Puriću iz Naše stranke za načelnika Velike Kladuše: Nismo još ništa potpisali
AUTOR: Faktor
03.06.2024. u 12:56
get url
text
Kantonalna organizacija Stranke demokratske akcije (SDA) Unsko-sanskog kantona saopćila je danas kako još nisu potpisali sporazum o podršci bilo kojem kandidatu za načelnika Općine Velika Kladuša na predstojećim lokalnim izborima.
- Kao najsnažnija opoziciona stranka u Velikoj Kladuši, SDA je čvrsto opredijeljena za zajednički nastup svih probosanskih stranaka koji bi osigurao najširu moguću podršku društvenih, ekonomskih i političkih struktura Velike Kladuše zainteresiranih za prijeko potrebnu promjenu vlasti, odnosno pobjedu nad strankom presuđenog ratnog zločinca - navode oni.
Dodaju kako zajednički kandidat opozicionih stranaka nema alternativu ukoliko žele ostvariti promjene na oktobarskim izborima i vratiti Veliku Kladušu u ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine. 
- Uvjereni smo da je to nadstranačko pitanje. Podrška SDA tom procesu ostaje neupitna. Proces nije finalizaran, sporazum nije potpisan, a uvjereni smo da će razgovori opozicionih stranaka biti nastavljeni s ciljem podrške jednom, zajedničkom kandidatu. Ukoliko takav sporazum ne bude postignut, SDA Velika Kladuša će u konsultacijama sa višim nivoima stranke donijeti odluku o načinu nastupa na Lokalnim izborima - zaključili su.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.