open-navfaktor-logo
search
Oštre kritike
SDA Velika Kladuša: Konaković je omogućio opstanak Fikreta Abdića na vlasti
Na jučer održanoj konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Velika Kladuša su vijećnici Laburističke stranke Fikreta Abdića, DNZ-a i jedan vijećnik Naroda i pravde, koji je navodno napustio tu stranku, izabrali novo rukovodstvo, čime je ozvaničena nova koalicija u toj općini.
29.01.2021. u 07:53
get url
text
Narod i pravda
Narod i pravda

Iz SDA Velika Kladuša su se tim povodom oglasili saopćenjem za javnost, u kojem su potvrdili da nisu uspjeli osigurati potrebnu većinu.

VEZANI TEKST - Kćerka Fikreta Abdića potvrdila: Laburisti formirali koaliciju sa Narodom i pravdom

- Izašlo je na vidjelo da je predsjednik NiP-a Elmedin Konaković tokom kampanje svojim dolaskom u Veliku Kladušu i podrškom konkurentima i protukandidatima Jasmina Hušića za načelnika omogućio opstanak Abdića na vlasti – tvrde iz velikokladuške SDA.

Posljednjih nekoliko dana Konakovićev NiP, dodaju, završava posao i sa Laburističkom strankom i DNZ-om osigurava većinu u Vijeću.

- Slažemo se sa izjavom Halila Bajramović, predsjednika Kantonalnog odbora NiP-a, kada kaže da nema ovo veze sa „narodom“ ni sa „pravdom“, ali bismo dodali ima sa NiP-om i Laburistima. Katastrofalna, populistička politika NiP-a, koju zastupaju Konaković i Bajramović, došla je ovih dana do izražaja – tvrde iz SDA Velika Kladuša.

Ocjenjuju da su reakcije rukovodstva NiP-a prepoznati kao jeftini politički spis, te podsjećaju da je NiP-ova podrška Ademu Pajazetoviću omogućila pobjedu Fikretu Abdiću.

U verziju događaja prema kojoj je jedan vijećnik NiP-a samoinicijativno napustio tu stranku i priklonio se većini koju predvodi stranka Fikreta Abdića, bez prethodnog dogovora stranačkih rukovodstava, sumnjaju i ostale stranke.

Tako iz Nezavisnog bloka optužuju DNZ da su obmanuli glasače koaliranjem sa donedavnim najvećim neprijateljima.

- U tome im je pomogao i jedan vijećnik iz NiP-a. Nadam se da će ih naši građani kazniti na idućim izborima i poslati u zaborav jer nisu dosljedni svojih riječi. Čekaju nas četiri godine tame, nažalost – kazao je predsjednik Nezavisnog bloka Velike Kladuše Nevzad Kantarević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.