open-navfaktor-logo
search
Obezvređivanje
SDA Zenica: Dodjela Grba Grada Kasumoviću je prvorazredni skandal
Odluka Ocjenjivačkog suda da Grb Grada Zenice ove godine dodijeli (i) gradonačelniku Fuadu Kasumoviću predstavlja najbrutalnije obezvređivanje najvećeg javnog priznanja koje se dodjeljuje povodom 20. marta - Dana Zenice, saopćili su iz SDA Zenica.
09.03.2023. u 09:17
get url
text

Podsjećaju da se javna priznanja dodjeljuju građanima Zenice i drugim licima pojedincima, udruženjima i organizacijama za doprinos i promociju razvoja grada, afirmaciji interesa Zenice u znak odavanja počasti i zahvalnosti te unapređenju ljudskih prava i razvoju demokratije.

- Odluka Ocjenjivačkog suda je tim skandaloznija, jer je u isti rang stavio galamdžiju i populistu Kasumovića i ljudsku i intelektualnu gromadu, rahmetli prof. dr. Mahmuta Karalića. Grb je trebao dobiti sam rahmetli Karalić, ali je Ocjenjivački sud ipak odlučio da ove godine dodijeli dva najviša priznanja, kako bi se dodvorio svom političkom šefu - ističu iz SDA Zenica i dodaju:

- Još su jadniji argumenti iz Kasumovićeve nominacije, između ostalog, da je osnovao stranke Nezavisni blok i BHI-KF (kao da je to ikome važno osim Kasumovića i šačice njemu bliskih ljudi), da je tobože stabilizirao budžet (što nikad nije bilo upitno), da je Zenica prvi grad koji je uvršten među EBRD Zelene gradove (a i dalje smo na listi najzagađenijih gradova), da je osigurao sredstva za projekt zbrinjavanja otpadnih voda (projekt pripremljen, a sredstva osigurana prije Kasumovićevog dolaska), riješio generacijski projekt Toplane vrijednosti 100 miliona KM (Grad Zenica u projektu učestvovao sa samo pet miliona KM), da je njegovom zaslugom Zenica dobila BFC certifikat (grad smo sa najmanje investitora), da je unaprijedio komunalne usluge (grad zapušten, psi lutalice na ulici), da je riješio probleme u sportu (nemamo više nijedan klub u najvišem rangu takmičenja) i tako u nedogled.

Staviti Kasumovića rame uz rame sa velikim Zeničanima koji su ranije dobijali nagrade, smatraju u SDA Zenica, vrhunac je licemjerstva, "jer on to zaista ne zaslužuje".

- Projekti o kojima govori su puka fikcija, a demokratija je na niskim granama. Aqua park, žičara, podzemne garaže, nadzemne garaže, zgrada Gradske vijećnice, Poslovna zona Zenica Jug postoje samo u Kasumovićevoj mašti. Novce poreznih obveznika investira u zemljište svoje supruge, sudi mu se za organizovani kriminal, sramoti nas urlikanjem pred OHR-om i vrijeđa neistomišljenike, jednostavno, predano radi na tome da ostanemo grad slučaj izolovan od ostatka države.

Zbog svega navedenog, Dan Zenice ove godine će obilježiti prvorazredni skandal, iako bi ovo treba biti najsvečaniji dan u životu našeg grada - istakli su iz SDA Zenica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.