open-navfaktor-logo
search
Ramazan
SDA Zenica organizovala iftar za 200 povratnika u Srebrenici
U organizaciji SDA Zenica uz veliku podršku humaniste Mirsada Čizme članovi SDA Zenica su posjetili Srebrenicu i organizovali iftar za oko 200 povratnika.
20.04.2023. u 15:22
get url
text

Izvršni odbor SDA Zenica je ove godine odlučio da umjesto tradicionalnog iftara u Zenici za članove upriliči zajednički iftar i ramazansko druženje u Srebrenici sa majkama Srebrenice i povratnicima u ovom kraju Bosne i Hercegovine.

U sklopu posjete delegacija SDA Zenica je obišla "Majke enklava Srebrenice i Žepe" i upoznala se sa aktivnostima ovog udruženja. Nakon posjete upriličen je obilazak mezarja i odavanja počasti žrtvama genocida, te obilazak Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari i muzeja koji je u sklopu centra.

Nakon obilaska Memorijalnog centra sa uposlenicima i upoznavanjem sa aktivnostima, radom i planovima centra u narednom periodu delegacija SDA Zenica je uz podršku lokalnih domaćina u Internatskom smještaju za djecu Emmaus organizovala iftar za oko 200 stanovnika ovog kraja.

- Večeras smo iftarili u Srebrenici u kojoj je svaka emocija snažnija, pa tako i ramazanska. U našim dovama su naši šehidi, a  njihovim porodicama želimo da mubarek dane provedu u miru i ibadetu.U organizaciji SDA Zenica i uz podršku gospodina Mirsada Čizme organizovan je iftar za povratnike u Srebrenici. Ovo mjesto zaslužuje da živi 365 dana u godini i da nikada ne zaboravimo genocid u Srebrenici - izjavio je sinoć predsjednik GO SDA Zenica Nezir Pivić.

Nakon iftara centru je dodijeljena donacija, a povratnicima su podijeljeni prigodni pokloni.

Delegacija SDA Zenica je nakon iftara posjetila Čaršijsku džamiju u Srebrenici gdje je klanjan teravih namaz.

Domaćini u Srebrenici su se zahvalili SDA Zenica i  Mirsadu Čizmi na ovoj velikoj gesti i pomoći za porodice koje su se vratile u ovaj dio Bosne i Hercegovine, saopćila je SDA Zenica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.