open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
SDBiH: Kukić će preko svojih poslušnika nastavljati upravljati procesima u TK
U centrali SDP-a na sastanku koji je jučer organizovao predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, već odavno strogi izvršliac radova Mirsada Kukića, dogovorio je da se nastavlja saradnja sa Kukićevim PDA, a da se on povuče sa mjesta predsjednika stranke, saopćili su Socijaldemokrate BiH.
14.01.2022. u 10:52
get url
text

- Iz ovoga jasno proizilazi da Vlada Tuzlanskog kantona koju čine SDP, PDA, Naša stanka i SBB nastavljaju s radom. Svakom, pa i površnom poznavaocu političkih prilika na TK je jasno da je PDA jednako Mirsad Kukić i da će on preko nekog od svojih poslušnika koga će postaviti na čelo svoje stranke nastaviti upravljati ključnim političkim procesima u Tuzlanskom kantonu bez obzira što se našao na američkoj crnoj listi, prije svega zbog korupcije - saopćili su.

Očito je, dodaju, da ovo njegovim koalicionim partnerima i premijeru Kadriji Hodžiću koji se lažno predstavljaju kao "reformske snage" ne smeta, tako da Kuko može neometano nastaviti sa svojim 2revolucionarnim" reformama.

- Postavlja se pitanje gospodi Selimu Bešlagiću i Jasminu Imamoviću, jesu li Kukića doveli ponovo na vlast u Tuzlanskom kantonu zbog reformi ili se radi o nekim drugim interesima? Ovo pitanje zanima mnoge građane TK, a pogotovu njihove sugrađane Tuzlake. Za sada je sasvim jasno da će sunce iz Banovića preko svojih izvršilaca radova nastaviti grijati građane Tuzlanskog kantona, osim ako se nakon intervencije američke vlade Tužilaštvo ne sjeti da počne raditi svoj posao. Nada umire posljednja! - zaključuju u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.