open-navfaktor-logo
search
Reakcija
SDP BiH: Tražimo ostavku Dragana Lukača
Pozivamo sve političke subjekte da osude ovo kabadahijsko ponašanje, ističu iz SDP-a
24.12.2019. u 09:09
get url
text

SDP BiH najoštrije osuđuje fizički napad Dragana Lukača, Dodikovog ministra unutrašnjih poslova RS-a, na zastupnika u skupštini entiteta RS Draška Stanivukovića. Razlika u mišljenjima, ističu, nikako ne može biti osnova za nasilničko ponašanje, naročito ne za parlamentarnom govornicom.

-Pozivamo sve političke subjekte da osude ovo kabadahijsko ponašanje, a posebno SNSD koji treba i da se ogradi od postupka svog dugogodišnjeg ministra. Neovisno o motivima i stavovima, parlamentarne stranke i njihovi zastupnici na svim nivoima u Bosni i Hercegovini imaju pravo propitkivati i tražiti tačne informacije o načinu i principima uspostave državne vlasti, koji su držani daleko od očiju javnosti. Tražimo da Dragan Lukač podnese ostavku na funkciju koju obnaša, a ukoliko to sam ne uradi, da bude smijenjen i razriješen dužnosti - navode iz SDP-a.

Dodaju da usljed ovog i niza drugih nedavno zabilježenih slučajeva pritiska na javnost, novinare, intelektualce i društvene analitičare, uz nerijetko korištenje prizemnih kvalifikacija i huškačkog jezika, pozivaju sve političke subjekte na njegovanje kulture dijaloga i uljuđene komunikacije i razmjene mišljenja i argumenata u javnom diskursu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.