open-navfaktor-logo
search
Odluka Vlade
SDP, Naša stranka i Narod i pravda imenovali svoje kadrove u UO Zavoda zdravstvenog osiguranja KS
Vlada Kantona Sarajevo imenovala je nove vršioce dužnosti članova Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.
08.03.2021. u 13:41
get url
text

Upravni odbor Zavoda čini pet osoba, a v. d. članova su: mr. farmacije Belma Kapo, prim. dr. Dragan Stevanović, dr. Benjamin Bejtović, dipl. oec. Aida Musić-Čopelj i Adis Hodžić, dipl. iur.

Belma Kapo vijećnica je SDP-a u Općinskom vijeću Centar, a na posljednjim Općim izborima Kapo je bila SDP-ov kandidat za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

I Dragan Stevanović, bivši šef internističkog odjela Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", SDP-ov je vijećnik u Općinskom vijeću Centar.

Benjamin Bejtović član je Predsjedništva Naše stranke, bivši uposlenik KCUS-a i vlasnik privatne stomatološke ordinacije.

Aida Musić-Čopelj je na Lokalnim izborima 2020. godine bila kandidatkinja Naroda i pravde za Općinsko vijeće Hadžići.

Adis Hodžić bio je kandidat Naroda i pravde za Općinsko vijeće Novi Grad, diplomirani je pravnik, direktor firme Global security.

S obzirom na to da je imenovan novi UO, očekuje se da bi uskoro trebala uslijediti i smjena aktuelnog direktora Zavoda Sakiba Katane, kojeg je na ovu funkciju predložio SBB.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.