open-navfaktor-logo
search
Dosljednost
SDP-ov Arman Zalihić: Boška Ćavar je u GV Mostara od početka četrnaesta ruka HDZ-a
Arman Zalihić, gradski vijećnik u Mostaru i predsjednik mostarskog SDP-a, oglasio se povodom glasanja Boške Ćavar iz Naše stranke o odluci o isticanju obilježja na i unutar objekata Gradske uprave Mostara, javnim ustanovama i javnim preduzećima u većinskom vlasništvu Grada Mostara i isticanju – projiciranju slika i simbola na javnim gradskim objektima.
01.11.2022. u 15:04
get url
text

VEZANI TEKST - U Mostaru će se i dalje koristiti obilježja tzv. Herceg-Bosne, Naša stranka opet presudila

- Boška Ćavar je u Vijeću od početka četrnaesta ruka HDZ-a svaki put kad ovoj stranci zatreba. Tako je već dvije godine i više nije odgovornost na njoj nego na rukovodstvu NS-a što je na vrijeme nije sankcioniralo. Kada sam ukazivao na njihovo pogrešno djelovanje prije dvije godine, Sabina Ćudić i Damir Arnaut su odaslali otrovne strelice na mene, lažno me optužujući da sam SDA-ov čovjek, iako sam branio interese Mostara i države Bosne i Hercegovine - započeo je on te dodao:

- "Dosljednost", kako su tada okarakterizirali svoje poteze u Vijeću, ogledala se samo u tome što Ćavar nije željela ni pod koju cijenu protiv HDZ-a. Tako su ubili šansu da građanske stranke prvi put nakon 30 godina u Mostaru imaju gradonačelnika ili gradonačelnicu, pa bar pola mandata, dajući alibi SDA da sklopi brak sa HDZ-om.

VEZANI TEKST - Naša stranka saopćila da se ograđuje od glasanja Boške Ćavar, razmotrit će sankcije

Kako dalje kaže, nada se da je jučerašnja odluka vijećnice Ćavar da ne podrži isticanje samo obilježja Bosne i Hercegovine i Grada Mostara u institucijama napokon "otrijeznila rukovodstvo NS-a i da će biti izbačena iz stranke".

- Ova odluka nije napad ni na jedan narod u BiH. U gradskim institucijama trebaju biti istaknuti isključivo simboli koji predstavljaju ovu državu, grad i sve njegove građane, a pravo svakog čovjeka je da upražnjava svoja vjerska i druga osjećanja na mjestima predviđenim za takve stvari. A koliko sam SDA-ov čovjek, draga Sabina i dragi Damire, najbolje oslikava činjenica da iz Vijeća izlazim s tri sudska procesa vezana za rukovodstvo SDA, a koliko je Ćavar vezana za HDZ valjda ste se sada i sami uvjerili - zaključio je Zalihić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.