open-navfaktor-logo
search
Tamo se brane interesi BiH
SDP-ovci šetali Banjom Lukom, Salkić im poručio: Ublehaši, šutjeli ste ko miševi u NSRS-u
Šetnja ne može amnestirati vašu šutnju i podanički odnos tokom zasjedanja jedanaeste posebne sjednice narodne skupštine
AUTOR: Autor: Faktor
01.04.2024. u 18:20
get url
text
SDP-ovci u šetnji
SDP-ovci u šetnji
FOTO: Vojin Mijatović/FB
Nekoliko SDP-ovih zvaničnika posjetili su danas Banju Luku, nakon što ih je potpredsjednik te partije Vojin Mijatović pozvao da to učine.
Među onima koji su bili u posjeti bili su čelnik sarajevskog SDP-a Adnan Šteta, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda, ministar za raseljene osobe i izbjeglice Federacije Bosne i Hercegovine Nerin Dizdar...
- Sudbina Bosne i Hercegovine je vezana za sudbinu SDP-a i obrnuto, sudbina SDP-a je vezana za sudbinu svakog grada i mjesta u Bosni i Hercegovini ili bez toga to više nije SDP - poručio je ovom prilikom Mijatović.
Iz SDP-a su saopćili da je "Banja Luka jedna od sredina u Bosni i Hercegovini koja treba imati ključnu ulogu u ostvarenju razvojnih ciljeva Bosne i Hercegovine i stvaranju stabilnog društva ravnopravnih građana".
O vijest o šertnji SDP-ovaca Banjom Lukom oštro se oglasio Ramiz Salkić, zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a.
Poručio je zastupnicima SDP-a da su umjesto šetnje trebali iskoristiti svoju priliku i govoriti u NSRS-u tokom zasjedanja i tu braniti interese građana Bosne i Hercegovine,
- Šetnja ne može amnestirati vašu šutnju i podanički odnos tokom zasjedanja jedanaeste posebne sjednice narodne skupštine.
Tamo gdje ste trebali govoriti u interesu države i građana šutili ste kao miševi mekinjaši i virili iz mišijih rupa tokom zasjedanja posebne sjednice NSRS-a čekajući da sve prođe.
Danas ublehaši šetate Banja Lukom i pokazujete zečije srce kao da je nadljudska hrabrost šetati Banja Lukom nastavljajući da širite ublehu i obmanjujete građane ove zemlje - poručio je Salkić.
Dodao je da "Bošnjaci koji su ih birali i drugi građani na koje su posebno ponosni svakodnevno šetaju Banja Lukom i drugim gradovima u ovom entitetu i to smatraju normalnim dostignućem bez prijeke potrebe da se slikaju i prestavljaju to kao poseban čin hrabrosti".
- To što ste željeli pokazati šetnjom bila je prilika da vaši predstavnici ustanu i kažu u narodnoj skupštini suprostavljajući se seperatističkoj politici Milorada Dodika i njegovim sljedbenicima.
Mislite da će jedna slika i jedna šetnja u očima čestitih građana ove zemlje promjeniti stvarnu sliku vašeg podaništva u NSRS-u, poklonjenog četvrtog Dodikovog delegata u domu naroda Bosne i Hercegovine i izdaju interesa onih koji su vas birali da govorite u njihovo ime u NSRS-u, a ne da podanički šutite - poručio je Salkić.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.