open-navfaktor-logo
search
Usluga za uslugu
SDP predložio HDZ-ovog delegata u Vijeće naroda RS-a, hoće li podržati i Dodikovog četvrtog u Domu naroda BiH?
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine dostavila je Narodnoj skupštini Republike Srpske ovjerene kandidatske liste za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda srpskog, hrvatskog i bošnjačkog naroda i ostalih.
30.11.2022. u 14:58
get url
text

VEZANI TEKST - Kako je Dodik preko izbora elektora u NSRS-u pokušao ovladati Klubom Bošnjaka u Vijeću naroda

Zastupnica SDP-a BiH iz Pokreta za državu Andrea Gajić za delegate u Vijeće naroda RS-a iz reda hrvatskog naroda predložila je Mirka Pandžu i Jozu Tipurića. 

Mirko Pandža je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Prijedor. Na Općim izborima 2018. godine bio je nosilac liste HDZ-a u svojoj izbornoj jedinici za NSRS i osvojio 249 glasova. 

To što ga je SDP-ova zastupnica predložila za delegata u Vijeće naroda RS-a, mnogi posmatraju u kontekstu jučer potpisanog, ali ranije dogovorenog sporazuma koji je u ime "Osmorke" sa prvim čovjekom HDZ-a Draganom Čovićem, potpisao predsjednik SD-a Nermin Nikšić. 

Doda li se tome i da su jučer u Istočnom Sarajevu sastali se Nikšić i kandidat Pokreta za državu za državnog delegata Vojin Mijatović sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom, logično je zapitati se da li će predsjednik SDP-a možda podržati sa svoja dva zastupnika Dodikovog četvrtog delegata u Domu naroda BiH, a za sebe kaparisati određene prutuusluge u Klubu Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH? 

Dodik je jučer govoreći o sporazumu "Osmorke" i HDZ-a, tokom press konferencije imao riječi hvale za Nikšića te je naveo kako su u periodu kada je lider SDP-a bio premijer FBiH uradili dobar posao.

- Kada je ranije SDP bio na vlasti imali smo produktivan razgovor i napravili smo ekonomski dogovor i zaštitili domaću privredu. Sada smo izgubili stočni fond i ostalo. Ako imamo mogućnosti da razgovaram o tome i da sudije i tužioce imenuju parlamenti, slažemo se da pravimo dogovor - rekao je Dodik.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.