open-navfaktor-logo
search
Reciprocitet
SDP: Uvesti obavezno PCR testiranje za građane Srbije prilikom ulaska u BiH
Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine poziva Vijeće ministara Bosne i Hercegovine da bez odlaganja uvede recipročne mjere Republici Srbiji, prilikom ulaska građana ove države u Bosnu i Hercegovini.
22.12.2020. u 09:31
get url
text

- Odluka Republike Srbije da uvede diskriminatornu odluku po kojoj građani Bosne i Hercegovine iz jednog dijela države ne moraju raditi PCR testiranje, za razliku od građana naše države iz druge administrativne jedinice, diplomatski je skandal bez presedana - ističu iz SDP-a.

Bosna i Hercegovina, dodaju, mora reagovati brzo i odlučno i uvesti obavezu PCR testiranja za sve građane Srbije prilikom ulaska u našu zemlju.

- Republika Srbija koja svojim postupcima opet forsira i nameće podjele u Bosni i Hercegovini mora biti svjesna da njeni postupci neće ostati bez odgovora institucija naše države. Uvođenje obaveznog testiranja smatramo nužnim i iz razloga što Republika Srbija bilježi dramatičan porast broja oboljelih od koronavirusa, kojih je samo u decembru već više od 150.000 - navode iz SDP-a.

Očekuju od institucija Bosne i Hercegovine da postupe hitno i u interesu zaštite zdravlja naših građana uvedu obavezu PCR testiranja prilikom ulaska u našu državu za sve građane Srbije.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.