open-navfaktor-logo
search
Reakcija
SDPBiH: Spaljivanje lutke Martine Mlinarević je izljev mržnje u režiji HDZ-a BiH
Socijaldemokratska partija BiH najoštrije osuđuje izljeve mržnje u režiji HDZ-a BiH, oslikane u karnevalskom spaljivanju lutaka s likovima 'nepodobnih' Hrvata. Sada je red došao na spisateljicu i ambasadoricu Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martinu Mlinarević.  
26.02.2020. u 10:53
get url
text

Ukoliko uistinu žele simboličnim spaljivanjem uzročnika njihove nesreće odagnati zlu kob i prizvati uspjeh i sreću, smatramo da bi za mostarske 'šaljivdžije' bilo mnogo prikladnije da su simbolično spalili lutke koje predstavljaju upravitelje Aluminija i njihove političke mentore. Podsjećamo da su ti ljudi prouzrokovali nesreću hiljadama bivših radnika ovog preduzeća, saopćeno je iz SDP-a BiH.

Ova stranka smatra da se "ovako, pokazuje da su zapravo organizatori karnevala stvarne lutke na koncu kojim upravlja HDZBiH i rukovodstvo ove stranke".

- Upravo to su krivci koji su do sada i bez maškara uspjeli 'spaliti' desetine miliona narodnog novca iz gradskog budžeta, stotine preduzeća, hiljade radnih mjesta i budućnost desetina hiljada građana Mostara i Hercegovine. Tim ljudima, građanima, nije ni do smijeha ni do šale dok u mnogo tužnijim povorkama čekaju u redovima na autobuskim stanicama kupujući jednosmjerne karte za Njemačku, Austriju i druge evropske države. Odlaze tamo gdje njihove sudbine nisu predmet šale i manipulacije neozbiljnih i bahatih kvazipolitičara, koji su stekli milionske imetke profitirajući na 'spaljivanju' naroda u koji se deklarativno zaklinju - poručuju iz SDP-a.

Pozivaju građane Mostara i Bosne i Hercegovine da se pridruže SDP-u BiH da se "zajedno suprotstave ludilu etnokratskih elita, koje je, nažalost, neizostavan dio predizbornog folklora u BiH".

- Samo zajedno možemo zaustaviti odlazak naše djece i stati ukraj izvrgavanju ruglu i poruzi naših života i naše zajedničke budućnosti - stoji u saopćenju SDP-a BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.