open-navfaktor-logo
search
(Ne)opoziv gradonačelnika
SDS o sutrašnjem referendumu u Bijeljini: GIK priprema uvjete za krađu velikih razmjera
Gradska izborna komisija u Bijeljini nastavlja da radi van zakona, a po instrukcijama struktura okupljenih oko SNSD-a sa jednim ciljem – da omoguće krađu volje građana Bijeljine na sutrašnjem referendumu o opozivu gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, saopćio je SDS.
18.03.2023. u 12:29
get url
text

- Danas je Gradska izborna komisija odbila prigovor SDS-a da je Izbornim zakonom određeno da biračke kabine budu otvorene prema posmatračima. Кomisija je prigovor odbila uz obrazloženje da je članom 4.10 stav 2. Pravilnika o provođenju opoziva propisano da otvor glasačke kutije treba da bude okrenut prema zidu - navode iz SDS-a i dodaju:

- Veoma drčno i osiono iz Gradske izborne komisije poručuju da ih ne interesuje da li je ova odredba Pravilnika o provođenju opoziva u skladu sa Izbornim zakonom ili nije.

Smatraju da ovakva odluka Gradske izborne komisije predstavlja pripremu za izbornu krađu kojom bi glasač iza zastora u kabini mogao iz džepa izvući nebrojen broj glasačkih listića i ubaciti ih u biračku kutiju bez da ga iko od posmatrača primijeti.

- Poručujemo Gradskoj izbornoj komisiji da će odgovarati za ovu nezakonitu odluku kojom praktično legitimizuju izbornu krađu potencijalno velikih razmjera, a rukovodstvu SNSD-a koje je osmislilo ovu šemu izborne krađe da smo spremni da sve njihove neregularnosti spriječimo na biračkim mjestima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.