open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
SDS odlučio: Šarović kandidat za člana Predsjedništva BiH, zna se i ko će biti nosioci lista
Predsjedništvo SDS-a predložit će Glavnom odboru predsjednika stranke Mirka Šarovića za kandidata za člana Predsjedništva BiH.
21.06.2022. u 12:14
get url
text

Iako postoji mogućnost da na sjednici Glavnog odbora bude predložen još neko, takva mogućnost je ipak manje vjerovatna. Na jučerašnjem Predsjedništvu stranke dogovoreno je da upravo Šarović bude kandidat za člana Predsjedništva BiH, s obzirom da je Milan Miličević zvanično odustao od kandidature.

Dio vrha stranke i dalje želi Miličevića za kandidata, ali on je, za sada, ostao pri svojoj odluci da se povuče iz trke i kandidaturu prepusti predsjedniku SDS-a Mirku Šaroviću.

Na Glavnom odboru bit će potvrđene i izborne liste za predstojeće Opće izbore. Listu za Parlament BiH nosit će sadašnji šef Kluba zastupnika u NSRS-u Miladin Stanić, bivši predsjednik SDS-a Mladen Bosić i zastupnik Darko Babalj, dok će liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske nositi Milan Radović, Dragomir Vasić, Vukota Govedarica i Marinko Božović, a u Bijeljini se još dvoume da li će na čelu liste biti gradonačelnik Ljubiša Petrović ili zastupnik Tomica Stojanović, objavio je banjaluka.net.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.