open-navfaktor-logo
search
"Nezapamćena veleizdaja"
SDS traži od Dodika da podnese ostavku i izvini se narodu RS-a
Zbog svih dokaza da je Milorad Dodik, mimo volje i znanja srpskog naroda, potpisao pristupanje Republike Srpske NATO savezu, zbog nezapamćene veleizdaje, prevare i nemjerljivih posljedica ovakvog poteza, Srpska demokratska stranka traži da se član Predsjedništva BiH Milorad Dodik odmah povuče sa pozicije člana Predsjedništva BiH.
03.03.2020. u 19:14
get url
text

Navodi se ovo u saopćenju Srpske demokratske stranke (SDS), a čime bi, kako navode, "Republiku Srpsku spasio od daljeg urušavanja i propasti".

Jasni razlozi i dokazi, dodaju u saopćenju, su sljedeći:

1. NATO je zvanično potvrdio da je BiH u MAP-u i da je Program reformi BiH aktivirao MAP.

2. Stenogramom sa sjednice Predsjedništva BiH sa ambasadorima Кvinte, potvrđeno je da je Milorad Dodik znao da potpisije ANP, samo pod drugim nazivom.

- Očekujemo da rukovodstvo i Kolegij Narodne skupštine Republike Srpske zauzmu jasan stav i ograde se od zloupotrebe i obmanjivanja javnosti i poslanika, zbog dostavljanja lažnog dokumenta Program reformi BiH. SDS poziva na javno izvinjenje narodu Republike Srpske zbog riječi zabilježenih u skandaloznom stenogramu gdje se jasno dogovora kako od javnosti sakriti da je potpisan ANP na način da se isti nazove Program reformi BiH i gdje se govori o "kratkom pamćenju naroda" i omalovažava dostojanstvo svakog čovjeka - navode iz SDS-a.

Jasno je, kažu, "da je Dodik sa stranim mentorima i koalicionim partnerima iz SDA i HDZ dogovorio da se tokom četvorogodišnjeg mandata ne insistira na primjeni svih dijelova ANP-a, kako bi svoju odgovornost sakrio od očiju javnosti".

- Javna je tajna da je plan SNSD-a da narod, kao uostalom i sve protekle godine, nastave zamajavati temama koje razbuktavaju nacionalne strasti kako bi se, po oprobanom receptu, zaboravilo da je upravo Dodik potpisao dokument, čiju realizaciju, nažalost, niko više ne može da zaustavi - zaključuje se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.