open-navfaktor-logo
search
Traži istragu
Sekretar Skupštine obavijestila MUPKS: Konaković ne želi vratiti pečat i nezakonito ga koristi!
Budući da sam odgovorna osoba za čuvanje i korištenje pečata, a onemogućen mi je pristup istom, u skladu sa članom 367. Krivičnog zakona FBiH, o istom vas obaviještavam radi preduzimanja daljih radnji, napisala je Kulovac-Šetkić
31.12.2019. u 13:27
get url
text

Sekretarka Skupštine Kantona Sarajevo Almira Kulovac-Šetkić danas je obavijestila Ministarstvo unutrašnjih poslova KS da od petka, 27. decembra, iako zakonom jedina ovlaštena osoba, ne raspolaže pečatom ovog zakonodavnog organa. Službena zabilješka o tome je sačinjena 30. decembra.

-Nešto kasnije, istog dana sačinjena je nova službena zabilješka, oko nemogućnosti dostavljanja akata na objavu u Službene novine, kao i nemogućnosti plaćanja naknada za mjesec decembar 2019. godine i to plaćanje političkim partijama, vanjskim članovima radnih tijela, članovima Odbora za žalbe i javnosti, zastupničke paušale - stoji u obavijesti MUP-u Kantona Sarajevo.

Danas je, kako je navela Kulovac-Šetkić, Elmedin Konaković tražio sve dokumente koje je navela u svom dopisu MUP-u KS.

-Nije mi dozvolio preuzimanje pečata, nego je lično stavio pečate, o čemu je sačinjena nova službena zabilješka. Budući da sam odgovorna osoba za čuvanje i korištenje pečata, a onemogućen mi je pristup istom, u skladu sa članom 367. Krivičnog zakona FBiH, o istom vas obaviještavam radi preduzimanja daljih radnji - napisala je Kulovac-Šetkić.

VEZANI TEKSTKonaković javno priznao: Ja sam "zarobio" pečat Skupštine Kantona Sarajevo!

VEZANI TEKST- Marić: Ne mogu da vjerujem da je Konaković javno priznao da je počinio krivično djelo

 

U Članu 367. Krivičnog zakona FBiH koji se odnosi na oduzimanje ili uništenje službenog pečata ili službenih spisa navedeno je sljedeće: 

Ko protivpravno oduzme, sakrije, uništi, ošteti ili na drugi način učini neupotrebljivim službeni pečat, knjigu, spis ili ispravu institucije u Federaciji ili druge pravne osobe koja vrši javna ovlaštenja ili se kod njih nalazi, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.