open-navfaktor-logo
search
Kandidat SDA
Selimbegović priznao poraz: Dogovorio sam kafu s Čengićem, trebamo sarađivati bez obzira na razlike
Dženan Selimbegović iz Stranke demokratske akcije (SDA) čestitao je Irfanu Čengiću na pobjedi na prijevremenim izborima za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo te se zahvalio svojim biračima.
29.10.2023. u 20:22
get url
text

- Nismo koristili nikakve zakonom zabranjene manifestacije. Ostaje da dalje radimo. Čengić i ja smo već prije izbora dogovorili kafu i trebamo građanima ponuditi platormu bez obzira na naše razlike. Nećemo biti prepreka - rekao je Selimbegović.

Bio sam novo lice za birače i znali smo da to zna biti nedostižna prenost na izborima, dodao je on, i rekao da to ne znači da je trebalo odustati.

- Hvala SDA, NES-u i Stranci za BiH na podršci. Projekcije su izgledale nedostižne, ali rezultat je pokazao da se nemamo čega stidjeti. Imali smo malo vremena. Kada su u pitanju naredni Lokalni izbori za manje od godinu dana, analizirat ćemo rezultate i donijet ćemo odluku o narednim izborima - rekao je, između ostalog, Selimbegović.

I član Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) Haris Zahiragić rekao je da je Iran Čengić iz Socijaldemokratske partije (SDP) po svemu sudeći pobjednik prijevremenih izbora za za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo.

Haris Zahiragić

- Bilo je nekih nepravilnosti, ali prema podacima koje imamo to ne bi promijenilo ishod izbora. Nisu sabrani svi glasovi, ali na uzorku od oko 9.000 glasova, mislim da je razlika nedostižna. SDA Stari Grad je u Povjereništvu i mislim da možemo biti ponosni na rezultat. Gospodin Selimbegović je prvi puta nastupio u kampanji i postigao što smo mi očekivali, došao je do dovoljnog broja ljudi. Prve ankete govorile o 90 posto za Čengića, a mi smo stigli na 60 naprema 40 u procentima - rekao je Zahiragić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.