open-navfaktor-logo
search
Nije uopće bila u SIPA-i
Senka Nožica: Tužit ću Nenada Nešića pa neka na sudu objasni odakle mu informacija da sam privedena
Senka Nožica, ugledna advokatica, najavila je danas u medijima da će podnijeti tužbu protiv ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića. On je sinoć, kako je pojasnila Nožica, istupio u javnost sa informaciju da je privedena. Nožica kaže da je sinoć bila u svojoj kući. 
19.12.2023. u 14:44
get url
text

Jučer su u prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) privedeni predsjednik Suda BiH Ranko Debevec i bivši direktor OSA-e Osman Mehmedagić. Kasno sinoć se pojavila informacija da je privedena i advokatica Vasvija Vidović, što je danas potvrdio i Milanko Kajganić, glavni tužilac Tužilaštva BiH.

- Mislim da prvo treba svi da znaju da postoji razlika između uhapšenih i privedenih. Niko od njih nije uhapšen, nego priveden. To je velika razlika. Ne bih davala izjave o događajima u toku. Samo hoću da kažem da je ministar Nenad Nešić kazao i da sam ja privedena. To predstavlja takvu neosnovanu insinuaciju za koju cijelo jutro dajem izjave za medije, ali on će vjerovatno na sudu kada ga tužim za klevetu objasniti odakle mu ta izmišljena i zlonamjerna informacija. Informacija koja je nanijela štetu mom ugledu - kazala je Nožica za N1.

Potom je dodala:

- Sinoć uopće nisam bila u prostorijama SIPA-e, bila sam kod kuće. Imam privatno informacije da je Vasvija Vidović privedena, ali službeno ništa ne znam.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.