open-navfaktor-logo
search
Izrečena mjera
Šest državljana Afganistana će biti protjerano iz BiH
Na osnovu operativnih saznanja da se radi o osobama koje se mogu dovesti u vezu sa krijumčarenjem migranata i nelegalnim posjedovanjem oružja i drugih nedozvoljenih sredstava, danas su inspektori Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine u saradnji sa pripadnicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, izvršili kontrolu osoba i objekata koji se koriste u privremenom prihvatnom centru Blažuj.
07.10.2022. u 14:45
get url
text

Tom prilikom, Služba za poslove sa strancima je izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine za šest državljana Afganistana koji su bili smješteni u privremenom prihvatnom centru Blažuj.

Određena im je i mjera nadzora smještanjem u Imigracioni centar, gdje će boraviti dok se ne steknu uvjeti za njihovo udaljenje sa teritorije BiH.

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem ovakvih aktivnosti, koje će doprinijeti unapređenju sigurnosne situacije u državi, ali i sigurnosti unutar privremenih prihvatnih centara, saopćeno je iz Službe.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.