open-navfaktor-logo
search
Vrše se analize
Šest radnika ArcelorMittala u bolnici, sumnja se na trovanje
Jedan je restoran privremeno zatvoren, dok se ne dobiju rezultati urađenih analaza, a u tom periodu hrana za korisnike tog restorana će se distribuirati na drugačiji način, kazala je Kahrimanović
03.12.2019. u 13:11
get url
text

Nekoliko uposlenika kompanije ArcelorMittala u Zenici požalilo se na stomačne tegobe, njih šest je hospitalizirano, a sumnja se da je riječ o trovanju.

Glasnogovornica kompanije Alena Kahrimanović za Faktor je istakla kako su radnici imali zdravstvenih problema, a da uzrok nije poznat. 

-U jednom od sedam restorana u krugu kompanije, od subote više radnika se žalilo na stomačne tegobe, a do danas je šest radnika hospitalizirano. Budući da je zdravlje i sigurnost naših zaposlenika uvijek na prvom mjestu, komapanija je odmah poduzela sve potrebne mjere i radnje kako bi se uradile sanitarne analize i utvrdio eventualni uzrok. U skladu s tim jedan je restoran privremeno zatvoren, dok se ne dobiju rezultati urađenih analaza, a u tom periodu hrana za korisnike tog restorana će se distribuirati na drugačiji način. Dakle, nije sigurno da li je riječ o hrani, ličnoj higijeni ili drugom uzroku, ali se nadamo da ćemo znati šta je u pitanju do kraja ove sedmice kada se očekuju rezultati spomenutih analiza - zaključila je Kahrimanović. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.