open-navfaktor-logo
search
Čengiću se neće svidjeti
"Šetnja s prijateljima" u Starom Gradu: DF-ovi zastupnici s SDA-ovim kandidatom za načelnika Selimbegovićem
U utrci za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo na prijevremenim izborima Demokratska fronta (DF) podržala je Irfana Čengića iz SDP-a. Bio je to rezultat prijateljskih odnosa između Čengića i Vedada Deljkovića, vijećnika iz te općine, bivšeg člana SDA koji je nedavno prešao u DF te pojedinih savjetnika predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika DF-a Željka Komšića. Međutim, nisu svi u DF-u zadovoljni podrškom kandidatu iz vladajuće "Trojke". 
29.09.2023. u 16:20
get url
text

Da Irfan Čengić nije neko koga DF jednoglasno podržava, iako se i sam predsjednik stranke Komšić više puta fotografisao s Čengićem u svhu njegove izborne kampanje na društvenim mrežama, nedavno je dao naslutiti i Zlaten Begić, DF-ov državni zastupnik iz Tuzle. 

Begić nije direktno spominjao Čengića i izbore u Starom Gradu, ali je poruka više nego jasna. 

Današnja "šetnja s prijateljima" u Starom Gradu na neki način se može protumačiti kao podrška SDA-ovom kandidatu Dženanu Selimbegoviću. 

- Borba za državu na svim nivoima! Šetnja i kafa u Starom Gradu sa našim prijateljima - objavio je SDA-ov zastupnik Haris Zahirahić uz fotografije na kojima su DF-ovci Zlatan Begić i Mahir Mešalić te SDA-ov kandidat za načelnika Selimbegović i SDA-ov Faruk Kapidžić. 

Osim DF-a, čija podrška Čengiću je za mnoge bila iznenađenje, "Trojkinog" kandidata podržava i stranka Snaga naroda Rame Isaka. Sam Čengić se više puta fotografisao sa Isakom a mnogi ocjenjuju da mu to nije dobar marketinški potez u kampanji. 

S druge strane, SDA-ovog Selimbegovića podržao je Narodni evropski savez (NES). 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.