open-navfaktor-logo
search
Primopredaja
Sifet Podžić i njegovi zamjenici preuzeli funkcije u Ministarstvu odbrane BiH
Mi ćemo nastojati da zadržimo tekovine onoga što je ministrica Pendeš stvorila u prethodnih 16 godina, zaključio je ministar Podžić na kraju svoga obraćanja
30.12.2019. u 16:10
get url
text

Novoimenovani ministar odbrane BiH Sifet Podžić preuzeo je danas dužnost od dosadašnje ministrice odbrane Marine Pendeš. Dužnost su preuzeli i zamjenici ministra odbrane Mijo Krešić i Mirko Okolić.

Ministar odbrane Sifet Podžić zahvalio je dosadašnjoj ministrici odbrane Marini Pendeš na uspješnom provođenju zakonom propisanih aktivnosti Ministarstva odbrane i misije Oružanih snaga BiH tokom trajanja njenog mandata. On je istakao da je imao "odličnu saradnju sa dosadašnjom ministricom Pendeš, još od perioda osnivanja Oružanih snaga BiH", te da su "njeni rezultati iznimno veliki i važni za resor odbrane".

- Mi ćemo nastojati da zadržimo tekovine onoga što je ministrica Pendeš stvorila u prethodnih 16 godina - zaključio je ministar Podžić na kraju svoga obraćanja.

Dosadašnja ministrica Pendeš je zahvalila svima na korektnoj saradnji koja je trajala skoro 16 godina, te izrazila želje da se uspješno nastavi sa započetim projektima, uz želju da se postignu još bolju rezultati.

{$galerijaFotografija}

Prigodnim riječima prisutnima su se obratili i novoimenovani zamjenici ministra Mijo Krešić i Mirko Okolić, koji su izrazili očekivanja za daljim nastavkom uspješnog rada Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, istakavši značaj dogovaranja, kompromisa i očuvanja dobrih međuljudskih odnosa.

Ceremoniji, koja je održana u Domu OS BiH u Sarajevu, prisustvovali su najviši dužnosnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, a ceremoniji je prethodio sastanak dosadašnje ministrice Marine Pendeš sa predstavnicima vojno-diplomatskog kora u BiH.

Ministar odbrane BiH dr. Sifet Podžić, između ostalog, bio je prvi načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, vojni savjetnik Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ambasador BiH u Republici Bugarskoj, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, a bio je i predsjednik Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost oba doma Parlamentarne skupštine BiH, te član Zajedničke komisije za evropske integracije ispred oba doma Parlamentarne skupštine BiH, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

301219-3.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.