open-navfaktor-logo
search
Traže 1.080 KM
Sindikalisti iz HNK najavili protestni skup
Koordinacija sindikata korisnika budžeta Hercegovačko-neretvanskog kantona oglasila se saopćenjem za javnost u kome izražava ogorčenost zbog "nedostatka komunikacije i neusvajanja sindikalnog zahtjeva o jednokratnoj novčanoj pomoći u iznosu od 1.080 KM", te je najavila protestni skup za utorak, 13. decembra, u 12.30 sati iza Gradske vijećnice u Mostaru.
07.12.2022. u 12:10
get url
text

- Nakon održanog jednosatnog štrajka upozorenja, a nakon što se Vlada HNK oglušila i nije usvojila zahtjeve sindikata prisiljeni smo svoja prava tražiti na ulici - poručili su sindikalisti.

Iz Koordinacije sindikata ističu kako je jasno da Vlada ne želi usvojiti njihove te da će iz toga razloga održati 13. decembra dvosatni prekid rada i izlazak na ulice.

Protestni skup održat će se iza Gradske Vijećnice u utorak u 12.30 sati, odakle kreće protestna šetnja Bulevarom, Ulicom kneza Mihaila Viševića Humskog/Liska ulicom, preko Rondoa do zgrade Vlade HNK.

Inače, Koordinaciju sindikata korisnika budžeta HNK čine sindikati osnovnih i srednjih škola HNK koje nastavu izvode na hrvatskom i bosanskom jeziku, te Sindikat državnih službenika i namještenika u HNK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.