open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
Sindikat policije KS se oglasio povodom istrage o ubistvu sarajevskih policajaca
Predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije Kantona Sarajevo Sadik Ećo oglasio se povodom istrage u slučaju ubistva dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. 
13.11.2021. u 16:20
get url
text

- U posljednje vrijeme svjedoci smo da pojedini krugovi pokušavaju diskreditovati rad i ulogu Uprave policije Ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i njenih službenika, u predmetu ubistva naših kolega Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Malicioznim insinuacijama, "slučajno" objavljenim službenim dokumentima u pojedinim medijima, te neutemeljenim zahtjevima za pokretanje disciplinskog postupka protiv policijskog komesara nanosi se šteta radu policije u cjelini, te se pokušava poljuljati očigledan povratak povjerenja u ovu policijsku agenciju, a koji je evidentan kroz niz uspješnih akcija u borbi protiv kriminala i korupcije.

VEZANI TEKST - Tužilaštvo KS o opstrukcijama: MUP rasformirao tim za istragu ubistva sarajevskih policajaca u ključnoj fazi

Najoštrije osuđujemo svaki vid pokušaja zloupotrebe istrage ubistva naših kolega, na način da njihova tragična smrt služi kao sredstvo obračuna između bilo kojeg pojedinca ili institucije sa policijskim službenicima i Upravom policije MUP-a KS. Od onih koji su nadležni za provođenje istrage, očekujemo potpunu posvećenost radu na predmetu s ciljem potpunog rasvjetljavanja i pronalaska i privođenja pravdi osumnjičenih lica, te da se fokus sa "rata saopćenjima" i progona istražitelja i komesara usmjeri na progon ubica naših kolega i njihovih pomagača.

Nećemo ostati nijemi na bilo kakva saopćenja, natpise, dopise ili radnje koje ukazuju na pokušaje zloupotrebe istrage ubistva naših kolega, koja mora biti nulti prioritet u radu nadležnih institucija i na najvišem profesionalnom nivou s ciljem uspješnog okončanja iste - navodi se u saopćenju koje je medijima dostavio Sadik Ećo.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.