open-navfaktor-logo
search
Otkrio Duraković
Sinoć u Potočarima fizički napadnut pripadnik DKPT-a, muškarac prijetio: "Pobiću vas sve", policija šuti o svemu
AUTOR: Autor: N1/Faktor
06.05.2024. u 18:04
get url
text
Ćamil Duraković, potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS izjavio je za N1 da se sinoć u blizini Memorijalnog centra u Potočarima dogodio incident, o kojem se još nisu oglasile zvanične institucije.
Kako je kazao Duraković, protekle noći je u blizini Memorijalnog centra zaustavljeno vozilo beogradskih registracijskih oznaka u sklopu rutinske kontrole, a nedugo nakon toga došlo je i do incidenta nakon kojeg je osoba koja je upravljala vozilom privedena.
Prema riječima Durakovića, osoba koja je zaustavljena počela je galamiti što je izazvalo pažnju pripadnika za Direkciju za koordinaciju policijskih tijela, koji osiguravaju Memorijalni centar.
- Da li u svjesnom ili pripitom stanju, osoba je počela psovati policajce MUP-a RS-a. S obzirom na to da Direkcija ima nadležnost da štiti objekat MC čuli su galamu. A kada čujete galamu navečer u 11-12 sati onda vam je nešto sumnjivo - kazao je Duraković, dodavši kako su pripadnici Direkcije tada krenuli do kolega iz MUP-a RS-a, kako bi vidjeli šta se dešava.
Naglasio je kako se radi o dvojici Bošnjaka, koji su prišli pripadnicima MUP-a RS-a, te da je tada osoba čije je vozilo zaustavljeno fizički nasrnula na pripadnika Direkcije.
- Tek tada su MUP i Direkcija skupa priveli lice. Riječ je o osobi srpske nacionalnosti koja je iz Srebrenice a danas živi u Beogradu, koji je pored Memorijalnog centra prijetio: "Pobiću vas sve". To policija sve zna - kazao je Duraković.
Ni iz MUP-a RS-a niti iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela nisu se oglašavali o ovom incidentu.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.