open-navfaktor-logo
search
Oduzeli nakit i dokumente
SIPA blokirala transakcije u iznosu većem od pola miliona KM tokom akcije u kojoj je uhapšen Hadžibajrić
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su, u okviru koordinirane operativne akcije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo kodnog naziva "Start", izvršili provjere računa u bankama za devet fizičkih osoba i šest pravnih osoba.  
10.05.2023. u 14:27
get url
text

Policijski službenici SIPA-e privremeno su obustavili transakcije za devet fizičkih osoba i šest pravnih osoba u ukupnom iznosu od 429.820,78 maraka i 82.289,26 eura.

Također, pretresli su pet sefova na četiri lokacije u Sarajevu prilikom čega su privremeno oduzeli 17.100,00 maraka i 9.290,00 eura te određenu količinu zlatnog nakita i dokumentacije koja može poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

VEZANI TEKST - Uhapšen i Seid Hadžibajrić, sin načelnika Općine Stari Grad

Policijski službenici SIPA-e danas su, prilikom pretresa dva sefa, čiji su korisnici neke od predmetnih osoba, otkrili su i privremeno oduzeli 1.000,00 maraka i 2.670,00 eura.

- Navedene aktivnosti preduzete su zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela organizirani kriminal i pranje novca i krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, pranje novca i primanje dara i drugih oblika koristi - saopćeno je iz SIPA-e.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.