open-navfaktor-logo
search
Nastavak akcije
SIPA uhapsila još jednu osobu u Sarajevu zbog ratnog zločina
U nastavku operativne akcije od 7. decembra godine u kojoj su policijski službenici SIPA-e uhapsili pet pripadnika 4. motorizovane brigade Armije RBiH, danas je na području Kantona Sarajevo uhapšena još jedna osoba zbog osnova sumnje da je u periodu 1992.-1994. godine počinila krivična djela "Zločin protiv civilnog stanovništva" i "Zločin protiv ratnih zarobljenika".
09.12.2021. u 16:43
get url
text

VEZANI TEKST - Sud BiH odbio prijedlog Tužilaštva: Uhapšeni pripadnici 4. viteške brigade pušteni na slobodu

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhapšena osoba bit će predata u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, saopćila je SIPA.

Podsjetimo, prije dva dana SIPA je uhapsila pet pripadnika 4. motorizovane brigade u okviru istrage koja se odnosi na zločine nad žrtvama, civilima srpske nacionalnosti sa područja Hrasnice, Butmira i Sokolović Кolonije, koji su bili "nezakonito zatvoreni u logoru Osnovna škola 'Aleksa Šantić' i zatvoru u nedovršenoj zgradi u blizini nebodera u Hrasnici". Tad su uhapšeni Senad Gadžo, Nezir Agan, Vahid Alađuz, Mujo Vatreš i Suljo Hebib.

Nakon njihovog hapšenja Tužilaštvo je tražilo pritvor za četvericu od peterice uhapšenih, no Sud BiH je odbio prijedlog Tužilaštva BiH te su svi pušteni na slobodu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.