open-navfaktor-logo
search
Zahtjevi
Sivro od Vlade KS traži isplatu 1.080 KM jednokratne pomoći za radnike u osnovnom obrazovanju i odgoju
Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, na čelu sa predsjednikom Sindikata Saudinom Sivrom, pozvao je Vladu Kantona Sarajevo na isplatu jednokratne novčane pomoći svim radnicima u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na području Kantona Sarajevo u iznosu od 1.080 KM.
21.07.2022. u 14:56
get url
text

Sindikat se u saopćenju poziva na Uredbu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o pomoći stanovništvu usljed rasta indeksa potrošačkih cijena, čiji dio se odnosi na mogućnost da poslodavci isplate jednokratnu pomoć radnicima u Federaciji BiH bez plaćanja poreza i doprinosa.

Dodaju da je Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine na svojoj stranici saopćila da je na godišnjem nivou u prosjeku zabilježen rast nivoa cijena od 14,4 posto. Također, prosječan rast cijena zabilježen je u odjeljcima hrana i bezalkoholni napici za 22,2 posto.

- Cijeneći pozitivno djelovanje Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, obraćamo Vam se sa zahtjevom za isplatu jednokratne novčane pomoći svim radnicima u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na području Kantona Sarajevo u iznosu od 1.080 KM - navodi se u zahtjevu Sindikata koji je upućen Vladi Kantona Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.