open-navfaktor-logo
search
Nesvakidašnje
Sjednica Zastupničkog doma FBiH bila prekinuta da bi zastupnici preparkirali vozila
Na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH dogodila se nesvakidašnja situacija.
15.03.2023. u 15:41
get url
text
Zastupnički dom FBiH

U jednom trenutku zasjedanja, predsjedavajuća Mirjana Marinković-Lepić je zbog "iznenadnog događaja" zatražila pauzu od pet minuta. Nakon pauze mnogi zastupnici su bili izrevoltirani jer se od njih tražilo da preparkiraju, pomjere vozila sa parkinga uz zgradu Parlamenta FBiH kako bi jedna osoba prisutna na sjednici mogla izaći svojim vozilom sa parkinga.

- Objasnite nam o kakvom se vanrednom događaju radi, ovo je smijurija u kojoj su zastupnici i gosti morali napustiti salu kako bi pomjerili svoja vozila. Ovo se nije događalo ni na seoskim sijelima, ovo je nepoštovanje nas u ovom visokom domu. Šta će se dogoditi ako neko sutra bude žurio da popije kafu, hoćemo li prekidati sjednicu da bi mogao izaći - rekao je ljutito zastupnik Sanel Kajan.

Predsjedavajuća Mirjana Marinković-Lepić je rekla kako neće otkrivati identitet osobe koja je zatražila pomjeranje vozila kako bi mogla sa svojim vozilom izaći sa parkinga.

- Ne želim narušavati ničiju privatnost u takvim slučajevima. Osoba je morala hitno ići, dobila je određenu vijest od svoje porodice - kazala je Marinković-Lepić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.