open-navfaktor-logo
search
Važan projekat
Skaka: Ispostava PU Stari Grad na Trebeviću bit će otvorena 6. aprila
Ispostava Policijske uprave Stari Grad na Trebeviću bit će uskoro otvorena u objektu dolazne stanice Trebevićke žičare "Ramo Biber".
12.03.2020. u 16:07
get url
text

Tim povodom gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i kantonalni ministar unutrašnjih poslova Ismir Jusko sa komandirom Prve policijske uprave Stari Grad Safetom Šabovićem obišli su Trebevićku žičaru i lokaciju buduće ispostave.

- Očekujemo da bude otvorena 6. aprila. Sa sarajevskom policijom imamo odličnu saradnju, posebno sa PU Stari Grad. Od kada je otvorena nova Trebevićka žičara nije zabilježen nijedan ozbiljniji incident, a za to možemo zahvaliti i preventivnim djelovanjem policije. Prisutnost agencije za provođenje zakona je neophodna i zbog povećanog obima posjetilaca, ne samo iz Sarajeva nego i turista iz cijelog svijeta – naveo je Skaka, saopćeno je iz Grada Sarajevo.

Jusko je istakao da se radi o važnom projektu jer više od milion ljudi tokom godine dana prođe ovim prostorom i otvaranje policijske ispostave pravi je odgovor na to.

Komandir Prve policijske uprave Safet Šabović sretan je što je duga saradnja sa gradonačelnikom i Gradom Sarajevo rezultirala još jednim projektom od značaja za sigurnost građana.

- Mi smo od Grada nedavno dobili donaciju dva motocikla i uz ovu ispostavu imat ćemo sve kapacitete da odgovorimo našem zadatku, da pružimo sigurnost putnicima i posjetiocima Trebevića - kazao je Šabović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.